Fått För Lite Lön

Har du fått behörighetsavdrag och för lite lön. Hej jag undrar lite över en situation jag hamnat i.

Larare Fick Fel Lon I Tre Ar Skolvarlden

Min arbetsgivare är överens och har gett mig retroaktiv ersättning för de tolv senaste månaderna.

Fått för lite lön. För att vi ska kunna hjälpa dig behöver du ta fram ett detaljerat underlag som du sedan skickar till oss. Jag har legat i fel lönegrupp de senaste fyra åren och därmed fått för lite betalt. När din arbetsgivare inte betalar ut korrekt lön innebär det att du får en fordran dvs ett penningkrav mot din arbetsgivare.

Om den anställde däremot har fått för lite i lön på grund av att arbetsgivaren har gjort fel så skall rättelse ske snarast. För att driva in en lönefordran behöver du först ta reda på varför du inte fått betalt. Oklarhet om rätt lönenivå kan uppstå om till exempel en barnskötare arbetar som närvårdare eller en som inte slutfört sina studier anställs.

Framför allt kan det vara bråttom. Just nu diskuteras flitigt i massmedierna ifall alla kommuner har tolkat rätt det allmänna kommunala tjänste och arbetskollektivavtalet akta. Längre tillbaka än så behöver de inte ersätta mig för säger de.

Har du fått för lite lön ska du påpeka detta så fort du märker det till din arbetsgivare. Om det finns en avdelning som har hand om löneadministration är det dit du ska vända dig. Längre ner på sidan hittar du den mall för lönefordran som du använder.

Har du fått för lite i lön så ska du meddela din chef snarast om detta eller om ni har någon löneavdelning. Fått över 200 000 kronor för lite en byggstädare och byggnadsarbetare fick sammanlagt över 200 000 kronor för lite i lön enligt facket. Men om du har fått för lite lön och det beror på att du och dina chefer är oense om vilken nivå du ska ligga på blir det knivigare.

Om den anställde har fått för lite i lön på grund av att den anställde rapporterat in sina uppgifter felaktigt eller för sent så kan rättelsen vänta till nästa löneutbetalning. När din arbetsgivare inte har betalat lön som du borde ha fått så innebär det att du får en penningfordran mot hen. En anställd som arbetar 75 procent men fått en lön som motsvarar 100 procents tjänstgöringsgrad får svårt att påstå att man är i god tro åtminstone om detta tydligt framgår av lönebeskedet.

Idag hölls en indrivningsblockad. För den typen av tvister är preskriptionstiden kortare. Du får inte din lön ta reda på varför.

Vill du läsa mer rekommenderar vi lönehandboken ett oumbärligt stöd för dig som arbetar med löne och personaladministration. Dessutom kan tiden för påpekan variera mellan olika kollektivavtal.

Frizonsbloggen Lon Som Gar Att Leva Pa 12 504 Rupies Lon Idag 5500 Rupies

Felaktigt Utbetald Lon Vid Loneregistrering Med Exempel Personalekonomi Se

Mellanchef Pa Stadbolaget L T Anklagas For Lonefusk Fastighetsfolket

Jag Har Inte Fatt Min Lon Vad Gor Jag Handelsnytt

Har Man Ratt Att Se Andras Lon Dagens Arbete

Sex Arbetare Fick For Lite Lon Nu Stams Arbetsgivaren Byggnadsarbetaren

Anstalld Fick Flera Tusen For Lite I Manadslon Vid Bidragsjobb Arbetet

Du Har Inte Fatt Din Lon Sa Har Gor Du Arbetet

Vem Har Ansvar For Felaktigt Utbetalda Loner Chartisforsakring

For Lite Lon Betalades Till Tusentals Kommunalt Anstallda Under Flera Ar Nu Vantar En Mangmiljonrakning For Kommunerna Inrikes Svenska Yle Fi

Blivande Vd For Lundabolag Utvisas Tog Ut For Lite Lon Svt Nyheter

Vi Svarar Maste Jag Betala Tillbaka Lonen Akademikern

Permitterad Sa Raknar Du Ut Lon Och Ob Handelsnytt

10 Grupper Som Kan Krava Lite Mer I Lon Arbetet

Nar Lonen Inte Kommer Unionen Guidar Dig Unionen

Fick For Lite Lon Utvisas Svt Nyheter

Jag Har Fatt For Mycket Lon Far Chefen Dra Det Pa Nasta Handelsnytt

Har Du Fatt For Mycket Lon

Https Www Xn Fackfrbund Icb Com Artiklar R C3 A4kna L C3 B6n Ob Permittering


LihatTutupKomentar