Få Bort Nageltrång

Vid nageltrång skär kanten på nageln in i huden och orsakar ett sår. Du bör söka vård för att få hjälp med en bedömning och eventuell behandling om något av följande stämmer.

1177 Vardguiden 1 2017

Infektionen kan blir särskilt besvärlig om du har diabetes eller dålig blodcirkulation.

Få bort nageltrång. Om det bildas var runt nageln och gör mycket ont. I såret kan bakterier eller svamp tränga in och växa till. På samma sätt kan ett sår vid en nagel orsaka nagelbandsinfektion.

Nageltrång när en nagel växer fel och skär in i huden är besvärande och låter du det gå för långt kan det leda till smärtande infektion. Hur kan doktor se. Beror på att man har klippt naglarna snett eller gått i för trånga skor.

Om det går kan du även peta in en liten kompress som är fuktad med vatten under nagelkanten för att lätta på trycket. Om du försökt bli av med besvären men inte blivit bättre. Du kan oftast själv lindra och förebygga besvären.

Nageltrång beror i regel på att du klippt dina naglar felaktigt och eller att du använder för trånga skor. Vi stoppar också in en tunn kompress under nageln som lyfter upp och hindrar nageln att växa in i huden igen. Det kan man också göra själv om man är försiktig.

Glöm inte att badda. Icke inflammerade nageltrång behandlar vi i första hand genom att klippa bort den spetsiga kant av nageln som skär in i köttet. Nageltrång orsakas av för trånga skor eller felklippta naglar.

Om du har diabetes nedsatt immunförsvar eller nedsatt blodcirkulation då ska du inte vänta utan söka vård direkt om du får nageltrång. Nageltrång ska alltid behandlas så att det inte leder till en djupare infektion. Vid behov kan du även peta in en bomullstuss under nageln det ger omedelbar smärtlindring och nageln får hjälp att växa ut rakt.

Första steget i att försöka bli av med nageltrånget är att mjuka upp nageln med ljummet vatten och efter detta försöka fila bort den bit av nageln som trycker in i huden. Som regel kan du själv behandla nageltrång genom god fothygien.

Hon Hade Bruna Flackar Pa Handerna Tills Hon Tog Bort Dem Med Detta Jag Hade Ingen Aning Huskurer Naturliga Skonhetstips Naturmedicin

Fotoperationer Dr Jan Ericsater

Nageltrang Fotbutiken Se

Vartor Arkiv Marina Ahlmmarina Ahlm

Du Kan Behandla Nageltrang Hemma Med Fem Enkla Steg Fotbad Fila Peta In Bomull Kompress Och Kompress Under Natten Nageltrang Kompressor Halsotips

Pin On Nyfiken Pa

Pin By Bodil On Recept Avocado Health Benefits Detox Smoothie Cucumber

Hur Far Jag Bort Nageltrang Mabra

Nageltrang Lindra Behandla Och Forebygg Med Vara Enkelt Hemma

Nageltrang 6 Enkla Knep Att Ta Till Nar Inget Annat Hjalper

5 Ackliga Saker Som Kan Drabba Dina Fotter Halsoliv

Nageltrang Paket Ta Bort Nageltrang Pris 299 Kr Fotbutiken Se

Glom Inte Bort Att Skota Om Dina Fotter Med Fotvardsbehandling Valkommen Till Rosmarin Hudvard

Hur Man Tar Bort Forhardnader Naturligt Steg For Halsa

Pin Pa Husmorstips

Ten Home Exercises That Can Help Get Rid Of Your Stubborn Belly Pooch Belly Pooch Unique Workouts Plyometrics

Pin Pa Min

Hur Man Behandlar Nageltrang Att Vara Mamma

Sa Blir Du Av Med Nageltrang Mabra


LihatTutupKomentar